De peste 10 ani oferim solutii


Mici dar inventivi, de peste 10 ani oferim celor
interesati tehnologii, materiale si echipamente
inovative in toate domeniile de activitate.

Sunteti pe: Homepage > Materiale ignifuge ecologige
25/06/2018
Materiale ignifuge ecologige

Flamstin - Retardant de flacara

Retardantul de flacara Flamstin clasa "A" pur şi simplu se pulverizeaza pe suprafata de pretejat impotriva focului si lasati sa se usuce!

Flamstin este un spray ecologic retardant de foc, care este folosit pentru a întârzia propagarea focului în cele mai multe materiale absorbante, cum ar fi lemnul, draperii, tapiterii de perete, mobilier, cutii şi materiale de ambalaj, ţesături şi uniforme, chiar şi materiale de construcţii cum ar fi schelete,cadre, terase , platforme si cadre de acoperiş şi crapaturi in lemn de cedru . Este perfect pentru şcoli, restaurante, spitale şi multe altele.

Flamstin este foarte uşor de aplicat. Doar pulverizati pe suprafata si lasati sa se usuce. Puteţi folosi un pulverizator de un litru, pulverizator de gradina, pulverizator rucsac(vermorel), chiar şi echipamente de pulverizare – vopsire comerciale. Puteţi, de asemenea, sa scufundati  ţesăturile intr-o baie cu solutie Flamstin, stoarce-le si lasa-le sa se usuce la aer uscat. Trebuie să obţineţi materialul umed pentru o eficienţă maximă, nu aveti teama  produsul este non-colorant, deci nu va temeti ca el se coloreaza daca il tineti mai mult in baia de impregnare. Păstrati doar o înregistrare de când ati tratat materialul, împreună cu MSDS-ul şi fisa cu datele tehnice ale produsului, şi ar trebui să fiti în bună rânduială cu inspectorii PSI. Noi vă putem furniza odata cu produsele formularele necesare şi documentaţia pentru depunerea la dosar si anume:

- Normele NFPA 255 & ASTM E-84 pentru materiale de construcţii (clasa A)

- Normele NFPA 701 pentru tesaturi si stofe (standard frecvent pentru Codul Life 101)

Nu există nici un alt produs unic, care este eeficient în orice împrejurare. In primul rand verificaţi întotdeauna cu inspectorul PSI pentru a vedea dacă acesta va accepta Flamstin pentru aplicaţia dumneavoastră.

Spre deosebire de multe produse de pe piaţă de astăzi, Flamstin este special formulat pentru a fi non-toxic, nu contine PBDE´s (PolyBrominated Diphenyl Ethers), neurotoxine sau VOC´s ( compuşi organici volatili), care pot cauza daune pe termen lung pentru om si mediu.

Testat de catre SGS U.S. Testing Company, Inc  în conformitate cu standardele NFPA 255 şi ASTM E84, Flamstin este evaluat ca fiind clasa "A" pentru propagarea flăcării şi dezvoltare de fum pentru materiale de constructii. El a trecut, de asemenea, testele de propagare- răspândirea flăcării la textile şi de filme ,efectuate pentru NFPA 701de către Institutul de Cercetare Southwest USA.

Flamstin formeaza o bariera de izolare termica, care împiedică răspândirea flăcărilor periculoase. Flamstin inhibă, de asemenea, dezvoltarea de fum toxic de hidrocarburi. Şi el este suficient de sigur si nepericulos astfel că acesta poate fi aplicat în timp ce oamenii sunt prezenti in zona sau incapere . El va rămâne activ si eficient până când se indeparteaza prin spalare. Atunci când este utilizat pe materiale de construcţie şi este acoperit cu un strat de etansare final (necesar atunci când elementele sunt utilizate în aer liber şi sunt expuse la intemperii), el este eficient atata timp cat vopseaua sau materialul de etanşare sunt aplicate. Flamstin poate fi chiar amestecat cu vopsea latex pentru a preveni răspândirea flăcării.

Flamstineste:

•Aprobat ASTM • Non-toxic • Non-corrosiv • Biodegradabil • Prietenos mediului si omului • Nu pateaza • Usor de aplicat • Sigur in depozitare

Flamstineste: 

Livrabil in ambalaje de 1 Quart, 5 Gallon and 55 Gallon containers

Livrabil numai incolor si usor de colorat pentru constructii                        

Problemele altor materiale retardante , ignifuge 

Materialele retardante de flacara obisnuite utilizate pana in prezent, folosesc de obicei , ca produse ignifuge eteri de difenil polibromuraţi, sau prescurtat PBDE´s (PolyBrominated Diphenyl Ethers) . Ca si alte substante ignifuge bromurate,PBDE-ul este utilizat şi în procesul de fabricaţie a materialelor de constructii, electronice, electrice, mobilier, materiale plastice şi textile,etc. Toate substantele chimice ignifuge bromurate ,inclusiv PBDE-ul sunt inrudite cu bifenilii policlorurati ( PCB-urile= Polychlorinated biphenil) si alti compusi polihalogenati..Analogii lor de clor sunt eterii de difenil policlorurati (PCDE´s). Riscurile si pericolele pentru sanatate si mediu a acestor substante chimice au dus la cercetari si controale masive care au demonstrat efectele toxice ale acestora cum ar fi neurotoxicitatea,toxicitatea hepatica,tiroida, tulburarile endocrine diverse, scaderea fertilitatii si multe altele . Din 1990, oamenii de stiinta au pus si mai mult la îndoială siguranţa de folosire a PBDE-urilor, deoarece ele se acumuleaza in organism, şi nu sunt eliminate din organism  ca deşeuri. Oamenii sunt expuşi la niveluri scăzute de PBDE  prin ingestia de alimente şi prin inhalare. PBDE se bioacumuleaza în sânge, lapte matern, şi tesuturile de grăsime. Oamenii sunt, de asemenea, expusi la aceste substanţe chimice în mediul lor domestic sau la serviciu din cauza prezentei lor în obiecte comune de uz casnic,aparate electrice si electronice,mobila etc. Datorita pericolelor pentru sanatate si mediu multe tari  au interzis fabricarea, distributia si prelucrarea ignifuga a obiectelor si constructiilor cu materiale care contin PBDE sau octobromdifenil. Productia PCB a fost interzisa in SUA inca din 1979 iar in 2001 si de Conventia dela Stocholm privind poluantii organici persistenti(POP).  In anul 2003 mai multe state din SUA printre care si California a interzis vanzarea de PBDE. In 2007 SUA a adoptat o lege privind utilizarea de PBDE  de catre agentiile si unitatile productive ale statului. UE a decis sa interzica utilizarea a doua clase de substante ignifuge,in special PBDE si PBB in echipamente electrice si electronice.

In aceste conditii, nu exista decat o solutie: Flamstin care nu conţine PBDE, este complet non-toxic, nu creează vapori dăunători, şi ceea ce este  mai important isi indeplineste rolul pentru care a fost creat, funcţionează!