De peste 10 ani oferim solutii


Mici dar inventivi, de peste 10 ani oferim celor
interesati tehnologii, materiale si echipamente
inovative in toate domeniile de activitate.

Sunteti pe: Homepage > Materiale pentru stins incendii
25/06/2018
Materiale pentru stins incendii

Cea ce va oferim in continuare sunt materiale pentru stingerea incendiilor de o noua conceptie care are in vedere capabilitatea ca acelasi material sa poata fi   utilizat la stingerea incendiilor de orice clasa.,cunoscut fiind ca materialele existente nu sunt universale si nu pot fi folosite la stingerea incendiilor de toate clasele. Pe langa aceasta materialul ofert de noi are si atribute si caracteristici speciale nemaiintalnite la materialele traditionale de stins incendii,asa dupa cum sunt presentate in continuare. Recstin este o spumă pentru stingerea incendiului cu care se poate stinge orice foc - mai rapid, mai sigur, mai ieftin – ceea ce nu este rău!

Recstin este un agent de stingere a incendiilor non-toxic, prietenos ecosistemului , care poate stinge orice incendiu  din clasa A , B, C ,D,F,F/D – cladiri,constructii,structuri, perii, automobile,track-uri,masini de gunoi, anvelope, cauciucuri, metale, hidrocarburi şi solvenţi polari - in mai putin timp , cu o fracţiune de apă. Recstin lucreaza în două moduri pentru a elimina căldura şi sursele de combustibil de la tetraedru fincendiului. Într-un incendiu de combustibil lichid, funcţionează mai întâi ca un agent de spumare pentru a suprima vaporii şi sa înăbuşe flăcările, şi apoi ca un agent tensioactiv care se amesteca cu combustibilul şi-l îmbraca(incapsuleaza), la nivel molecular.

Agentii de suprimare a focului din Recstin, foloseste apa ca un catalizator pentru a indeparta caldura, precum şi incaplsularea şi intreruperea alimentarii cu hidrocarburi din sursa de combustibil pentru a stinge focul mai rapid.

Si cel mai important , Recstin este complet non-toxic pentru pompieri, chiar daca este ingerat în cantităţi mari. În plus, Recstin incapsuleaza atât radicalii liberi şi hidrocarburile din combustibil, eliminand toxinele din funingine şi fum şi reducerea riscului de accidentare şi imbolnavire a pompierilor. 

 ● Clasificare UL - UL 2N75

● Clasificări multiple - spumă, agent avansat de umectare, agent tensioactiv şi potenţiator-amplificator de apă

● Va stinge incendiile de clasa A, B, D & K (dupa classificare USA)

● Clasificare HMIS(Hazardous Materials Identification System) : 0,0,0

● A depăşit alte produse dupa QPL în ceea ce priveşte riscurile pentru sănătate şi siguranţă şi restricţii de folosire

● Testat în conformitate cu Standardele NFPA 18 şi NFPA 13

● Aprobat si cuprins in nomenclatoarle  EPA - SNAP (Significantly New Alternatives Policy =Politici Alternative Semnificativ Noi ) pentru alternative la produsele toxice prezente pe piaţă

● Inlociutor acceptat pentru spumele toxice şi Halon 1211 (EPA)

● Clasificat de către EPA ca  "Amestec tensioactiv A"

● Classificare conform Sistemului de Identificare a  materialelor periculoase (HMIS) 0,0,0 la fel ca apa

Recstin nu este un gel

● 100% solubil în apă

● Poate fi aplicat de către elicoptere cu găleţi Bambi, folosit în staţii de pompare in retelele de stingere incendii şi amestecat direct în rezervoarele de rapel.

●Cu acest material se sting incendii (chiar incendii de titei,ulei şi pe bază de alcool), rapid şi în contact direct; de cea mai marte eficienta in stingerea incendiilor la sonde de extractie titei rezervoare şi cisterne ,incendii de anvelope si cauciucuri, incendii de combustibili / etanol, uleiuri si grasimi, iarba, preerii şi incendii forestiere, precum şi incendii de metal (inclusiv de magneziu şi aluminiu)..

 Recstin este un agent care poate înlocui cele mai multe produse de stingerea incendiilor clasice..

 Atribute si caracteristici speciale

 ● După ce materialul Recstin, se aplică pe o structură sau constructie ,aceasta rămâne umeda timp de patruzeci şi cinci de minute. Aici, este un camp de expirente care indica faptul că o dată uscat acolo ar putea fi o protecţie extinsa. Gelurile se pot usca în câteva ore şi devin ineficiente dacă nu sunt rehidratate.

Recstin poate fi utilizat cu apă dulce sau sarata

● Spre deosebire de geluri, care formează un film foarte alunecos pe platforme orizontale, trepte, etc, şi poate fi alunecari si derapaje, Recstin este, în esenţă neobservat.

● Spre deosebire de celelalte produse Recstin nu va deteriora suprafeţele structurale vopsite a constructiilor si instalatiilor sau materialele acoperisurilor , nu este iritant pentru ochi sau piele, şi nu va bloca supape, ejectoare sau diminua debitul  furtun-duza  de pulverizare.

 Recstin a fost testat cu succes în domeniul de aplicare al MTDC (Missoula, Montana), pentru coroziunea de suprafaţă şi intergranulara a aluminiului. Această caracteristică este importantă atunci când se utilizeaza acest produs pentru aplicaţii aeriene.si de aviatie

● Politica a Serviciului Silvic, de a permite "să ardă" anumite portiuni(incendiere dirijata si controlata), este importanta in restaurarea si regenerarea pădurilor . Recstin poate oferi ajustarea necesară a mişcării si deplasarii incendiului şi de a controla si permite arderea numai pe  modelele si portiunile stabilite  sprijinind astfel această politică.

Recstin nu va influenţa scena anchetei de stabilire a cautelo incendiului.. De asemenea, deoarece este folosita mai putina apa, daunele si distrugerile specifice folosirii apei la locul incendiului vor fi cu mult mai mici. Spre deosebire de alte materiale de stingere a incendiilor, care pot masca probe importante in stabilirea cautelo incendiului, s-a constatat că facultăţile olfactive ale animalelor utilizate în mod normal la ancheta nu sunt afectate la utilizarea materialului Recstin.

● Recstin poate fi folosit nu numai pentru protecţia structurii, ci si ca principal agent de stingere a incendiilor, spre deosebire de geluri care se folosesc numai la lucrari de protectie a structurilor. În plus, acest produs unic oferă posibilitatea de a se folosi la incendii de clasa A, B, D şi.K dupa clasificarea USA respectiv clasele A,B,C,d si K conform clasificarilor europene

Recstin poate fi stocat pe termen nelimitat. El a trecut testul ciclului de inghet / dezghet fără a aduce atingere performanţelor produsului. Multe alte produse separate sau sub alte forme isi  pierd proprietatile si eficacitatea şi trebuie să fie stocate în medii de protecţie pentru a preveni situaţiile de  îngheţare , căldură excesivă şi / sau expunere la  umiditate.

● Pentru că Recstin niciodată nu expiră, poate stinge orice foc, poate fi folosit în procente mici, necesita curatare mai puţinadupa stingere, şi stinge incendiu mai repede, el este alegerea cea mai economică atunci când se utilizează agenţi suprimarea incendiului.